"Er du så fattig at du er nødt til at sidde her og spille...?" var der engang en forbipasserende bekendt der spurgte mig da jeg ved juletid sad i Nyborgs DSB tunnel (efter specieltilladelse fra "Storebælt A/S") og forsødede de forbipasserendes dag med skøn harmonikaklang - guitar og sang: julens smukke gamle salmer og andre - ikke mindst selvkomponerede splinternye julesange).

Og jeg var meget glad for at hun spurgte rent ud, for det gav mig en kærkommen lejlighed til at svare:

"Nej tværtimod ! - jeg er så rig at jeg har overskud til at sidde her og dele min energi og livsglæde med hele verden - og ikke mindst stå model til de triste  fordomme mange bærer rundt på i forhold til gademusikanter ". . .

Forestil dig et Københavns strøg støvsuget for gademusikanter og andre optrædende livskunstnere....helt og aldeles domineret af rene kommercielle interesser fra butik på butik... Ja - ikke sandt - dødens pølse...gabende forudsigeligt og søvndyssende.

Der er noget direkte tragikomisk i at noget af det allermest livgivende, opløftende og nærende - midt i den fortravlede gadestrøm - nemlig ægte varm og stemningsfuld menneskemusik  - stadigt generelt regnes for en lavstatus aktivitet... til trods for al den glæde og begejstring det dagligt afstedkommer - og ikke mindst dejlige møder... Men det passer samtidigt meget godt ind i den generelle samfundsstil, hvor nogle af de mest menneskevarme, grundlæggende og omsorgsgivende funktioner så som pædagog og social- og sundhedshjælper heller ikke ligefrem hører til højstatus fagene... 

Og det er lige præcis det afdankede normsæt - med alle dets triste aflæggere og forgreninger - denne landsomspændende kampagne "fra lav til Liv" udfordrer ! For det har langt større uheldige konsekvenser end de fleste gør sig klart - bl.a. en masse såkaldt "kronisk sygdom"... (!)

Så det (normsættet) trænger i den grad til at blive opgraderet og det er det jeg brænder for at animere og inspirere til.

Vi skal ha' MENNESKE LIVET - LYDEN - SANGEN - DANSEN - MUSIKKEN - VARMEN - FYLDEN  - FØLSOMHEDEN - FRODIGHEDEN - FARVEPALETTEN - GLÆDEN - LATTEREN - kort sagt sjælen...

frem i front i det offentlige rum - og det med den HØJE status den fortjener !

SJÆLEN i front og på gled...

som det NATURLIGSTE i verden og mest SKATTEDE overalt i dagens Danmark

Og det er op til HVER og EN af os - ja OGSÅ DIG !!! at aktivt - af fuld kraft og KROP at deltage i den vidunderlige radikalt samfunds berigende og transformerende bevægelse - lige HER NU - bakke op om alt der bevæger sig i dens skønne retning - stemme i med hvert vores unikke næb - og sammen VELKOMME og FEJRE det forunderlige LIV vi alle er et enestående og uerstatteligt udtryk for.

Du ved godt hvor netop DU kan sætte ind I DAG og gøre en KÆMPE forskel.

GØR DET NU og NYD det !